MUDr. Vojtěch Adam

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2013 9:54:56 - černohorský

Rozhovor chápu jako výraz určité nervozity před volebním sjezdem ČSSD

Hejtman a poslanec za ČSSD Michal Hašek se vyjádřil pro Mladou frontu Dnes, že sociální demokracie, v případě vítězství ve sněmovních volbách v roce 2014, rozhodně nesmí sestavit vládu s komunisty. Co na to říkáte? A myslíte si, že mají vůbec šanci a chuť s někým do vlády případně jít? Stále jen říkají s kým by nešli - KSČM, SPOZ...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.03.2013 17:58:17 - MUDr. Vojtěch Adam
Uvedený rozhovor pana Haška chápu jako výraz určité nervozity před volebním sjezdem ČSSD, který se má uskutečnit za několik dnů. Pan Hašek by si měl uvědomit, že otřepaná nálepka o nereformované KSČM už dávno není nijak účinná. Možná má působit na sjezdové delegáty, ale na levicového voliče už neplatí. KSČM se jako suverénní politická strana ani nemůže reformovat tak, jak by si to představoval pan Hašek. To by pak už nebyla KSČM. Argumenty, které v rozhovoru používá, jsou zcela mimo realitu.

Je dobré si uvědomit, že KSČM se za to, co se stalo v dávné minulosti již mnohokrát omluvila a distancovala se od těchto excesů. Jde o historii starou 60 let a je to asi tak, kdyby se neustále v roce 1960 diskutovalo o tom, co bylo na přelomu století za CK mocnářství. Takový to má dnes význam. A navíc jsem přesvědčen, že neustálé omílání témat a strašení komunisty v současné době má za cíl jediné, a to odvést pozornost od vlastních chyb a zoufalé situace v ČR.


Je 23 roků po sametové revoluci. To je už více než polovina let, co byla vedoucí silou KSČ. KSČM se za tu dobu stala úspěšnou politickou stranou s výraznou podporou voličů právě kvůli svému programu.

KSČM a ČSSD bude spolupracovat, ať se to někomu líbí nebo ne. Přijdou jiní lidé, kteří budou mít jiné názory. Nejdůležitější pro spolupráci je programová shoda. Pokud je ČSSD opravdu levicovou stranou, s kým by chtěla uskutečňovat svůj program? Jestli mluví o tom, že s lidovci a zelenými, tak ti se napřed musí dostat do parlamentu. A ČSSD musí volby v tom případě jasně vyhrát. Podle mého názoru není dobré se považovat už dlouho dopředu za jasného vítěze voleb, protože pýcha často přechází v pád. Pro levicového voliče je spolupráce ČSSD a KSČM naprosto klíčovou.


A co bude po volbách v příštím roce? Rozhodující pro sestavení vlády bude jejich výsledek. Tak nepředbíhejme.