ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2013 10:04:50 - černohorský

Vyjádření beru jako osobní názor Haška k zalíbení se pravicovým voličům

Hejtman a poslanec za ČSSD Michal Hašek se vyjádřil pro Mladou frontu Dnes, že sociální demokracie, v případě vítězství ve sněmovních volbách v roce 2014, rozhodně nesmí sestavit vládu s komunisty. Co na to říkáte? A myslíte si, že mají vůbec šanci a chuť s někým do vlády případně jít? Stále jen říkají s kým by nešli - KSČM, SPOZ...

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.06.2013 17:41:38 - RSDr. Josef Nekl
Vyjádření hejtmana a poslance pana Haška, i když je jedním z nejvyšších představitelů ČSSD, beru jako osobní vyjádření pana Haška pro vyhraněně pravicový deník k zalíbení se především pravicovým voličům. Přitom pan Hašek, jako předseda Asociace krajů, jistě ví, že v naprosté většině krajů po posledních krajských volbách pracují koalice ČSSD - KSČM v různé formě (přímá spolupráce či podpora programovým cílům). Jedním z mála, kde tomu tak není, je Jihomoravský kraj. Dosavadní výsledky práce ukazují, že spolupráce ČSSD - KSČM přináší své výsledky i v době, kdy kraje pod vedením ČSSD či KSČM jsou skrytě či otevřeně bojkotovány činností vlády. A že spolupráce je možná a efektivní dokládá i to, jakým způsobem orgány krajů (samozřejmě že i měst a obcí) organizovaly potřebná opatření k záchraně lidských životů, ochraně zdraví občanů a ochraně majetků při právě ustupujících povodních. 
Otázka, zda má ČSSD chuť vůbec s někým vládnout patří především představitelům ČSSD. Ale povolební vyjednávání vždy vycházejí z volebních výsledků a dle mého názoru by se měly sestavovat takové koalice, které odrážejí co největší průnik volebních programů. Což se určitě nedá říci o chování zastupitelů ČSSD v hlavním městě při kupodivu rychlé podpoře uchopení moci TOP 09 v Praze. KSČM má dost odborníků na podíl při řízení státu. Jen voliči rozhodnou, jakou sílu bude KSČM mít po příštích volbách. Čím silnější bude klub KSČM v Poslanecké sněmovně, tím větší bude mít možnost kontrolovat kroky například i ČSSD. A komunističtí poslanci budou jistě dohlížet, aby sliby dané voličům byly plněny.