MUDr. Zuzana Roithová, MBA

Místopředsedkyně KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.03.2013 17:38:47 - lajdak

Letní čas, obecně akceptovaný nesmysl.

Dobrý den,
přibližně před rokem jsem četl Váš názor na zbytečnost každoročního zavádění (a rušení) letního času.
Plně souhlasím.

Neumím si představit rozumný či přínosný důvod jeho soustavného opakovaného zavádění. Až na jeden jediný - (nepřínosný a nerozumný) Vládnoucí elita dává pravidelně občanstvu poznat jak snadno lze převrátit osobní život tím, že se jasné, zavedené hodnoty posouvají. A není jiného řešení, než se podvolit. Vyjma snad jedinců zcela od civilizace izolovaných, jsou-li nějací.
Všichni dávno víme, že letní čas žádná pozitiva ekonomická ani jiná nepřináší. Ani už se nám to nikdo nesnaží namluvit. Pouze negativa - od obecných zmatků a ztrát při zavedení a skončení LČ, po zdravotní potíže, jež je část občanstva ochotná si připustit. A hlavně vidím morální dopad v tom, že všichni jako ovce vědomě toto nutné? zlo a buzeraci akceptujeme jako daný a neměnný stav. Naši volení zástupci problém ignorují, nebo bagatelizují. Až na vzácné výjimky.
Jsem přesvědčen, že zavedenými hodnotami nemá být manipulováno. Mám zato, že Boží poledne je v poledne a ne ve 13.00. (dle zavedených časovýcvh pásem)

Myslíte, že byste mohla v Europarlamentu vyvolat či podpořit iniciativu moudřejších poslanců k objasnění problému a následnému zrušení Letního času ?
Pokud ano, držím Vám palce.
Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.