Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.03.2011 17:51:45 - jirinka

Neseriozní útok na práva a postavení zaměstnanců

Pane předsedo, co říkáte na návrh zrušení stravenek a zavedení jakého bonusu? myslím, že to už tady jednou bylo. díky jiřina

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.03.2011 14:56:08 - Milan Štěch
Opětovný návrh ministra financí Miroslava Kalouska na rušení zaměstnaneckých benefitů považuji za neseriozní útok na práva a postavení zaměstnanců. Ministr Kalousek opět zvedá tuto kartu v době, kdy se prokazuje, že současná vládní garnitura nebyla a není schopná zodpovědně spravovat veřejné prostředky. Očekávám, že se zaměstnanci tak jako před třemi lety těmto návrhům postaví na odpor, mohou přitom spoléhat na mou plnou podporu.
Pokud by chtěl Miroslav Kalousek rušit neoprávněné výhody, musel by začít u příjmově nejvyšších skupin občanů. To by znamenalo odstranění degresivního zdanění a dalších odvodů u příjmů nad 100 tisíc korun, narovnání odvodové zátěže mezi zaměstnanci a OSVČ  a opětovné zavedení progresivního zdanění.
Pokud by tento šílený návrh Miroslava Kalouska prošel, předpokládám, že se zpožděním několika měsíců zaujme NERV obdobný opožděný postoj, jako zaujal nyní ke snižování mezd úředníků."