Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.03.2013 9:47:51 - moby

Mladí voliči ČSSD

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v rozhovoru pro Aktuálně.cz řekl, že nezvolení senátora Jiřího Dienstbiera do vedení ČSSD by byla sebevražedná tendence, protože je populární osobou a oslovuje mladé i středové voliče. Souhlasíte a nebo si naopak myslíte, že stranu rozděluje? A jak byste mladé voliče přilákal vy? Co jim jako strana nabízíte? Znám vaše programové priority, ale že by byly zaměřeny na mladé..

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.03.2013 16:08:35 - Ing. Jiří Petrů

Pěkný den.

Děkuji za Váš e-mail i dotazy specifikované v něm. Pokud se týká dalšího angažmá  Jiřího Dienstbiera  ve vedení sociální demokracie, musí to rozhodnout delegáti nastávajícího sjezdu v Ostravě. Ti vyhodnotí jeho práci jako místopředsedy strany i prezidentského kandidáta.

Z mého pohledu je Jiří Dienstbier důsledný v prosazování programu strany. Zaznamenal jsem však, že někteří kolegové mají na způsob veřejné prezentace Jiřího Dienstbiera jisté výhrady. V každém případě má nově zvolený předseda, stejně jako každý řídící manažer, minimálně právo požádat delegáty o podporu kandidátů s kterými by chtěl ve vedení strany pracovat. Jiří Dienstbier k takovým patří.

Pokud se týká dalších otázek, týkajících se  programových priorit na mladé, dovoluji si odkázat na stránky www.cssd.cz . Zde je možno nalézt jak volební program, tak dlouhodobé programy ČSSD.

Je zde kladen velmi výrazný akcent na podporu života mladých lidí - vzdělání, sport, kultura, podpora mladých rodin, podpora zaměstnanosti, podpora bydlení atd.

K tomuto tématu jistě zazní nové podněty i na sjezdu v Ostravě. Ty budou poté sloužit k přípravě nového volebního programu pro volby 2014.

Zdraví Jiří Petrů