MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.03.2013 13:46:14 - Klára S.

Tolerovat totalitu nelze

Jste pověstný především svým antikomunismem. Jak nyní vnímáte, že je ministrem obrany bývalý člen KSČ, který prý do strany vstoupil se vznikem Charty 77 a vystoupil až v roce 1990? Když jste kandidoval na prezidenta upozorňoval jste na minulost některých kandidátů, a mě tak zajímá, zda tomu je i tentokrát, když jde o člověka, který byl jmenován předsedou ODS? Děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.04.2013 14:27:36 - MUDr. Přemysl Sobotka

Samozřejmě bych byl radši, kdyby ministrem obrany, stejně jako jakýmkoliv jiným ministrem nebo politikem demokratické strany byl člověk bez komunistické minulosti.

Pan Picek vstupoval do komunistické strany jako student vojenské vysoké školy a zřejmě to byla samozřejmost. On svým dalším působením dokázal, že je profesionál, věrný České republice a věřím, že svůj úřad zvládne dobře. To ale samozřejmě nic nemění na tom, že budu i nadále proti komunismu bojovat a nebudu se smiřovat s návratem tolerance k totalitnímu uvažování.