ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2013 10:26:23 - princezna_sisi

Považuji iniciativu odborářů za oprávněnou a správnou

Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy se obrátil na ministra zemědělství ohledně požadavků na zkvalitnění potravin, přístupu k informacích o nich… Jak požadavky vnímáte? Podpoříte je? Mě osobně až na plošný zákaz dovoz výrobků z Polska přijde reálný

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.04.2013 11:12:54 - Jan Veleba
Každou snahu směřující k lepší kvalitě našich potravin a k zlepšení informací o nich samozřejmě podporuji. Málokdo si to uvědomuje, ale situace oblasti kvality potravin se soustavně zhoršuje. Díky špatně fungující ekonomice mají lidé méně peněz a naše vláda navíc zvedla DPH u potravin na 15%. Výsledek je, že obchodníci tlačí potravináře k zlevnění vyráběných potravin. Výsledkem je snižování kvality potravin a je třeba se tímto konečně vážně zabývat. Proto považuji iniciativu odborářů za oprávněnou a správnou. Stručně vzato – za každým litrem českého mléka, masa, vejci je kousek obdělané půdy a zaměstnaný člověk. Je to česká půda a český občan.

Pokud se týká plošného zákazu dovozů potravin z Polska, tak ho nepokládám za možný. Jednak takový krok legislativa neumožňuje a jednak si to bohužel ani nemůžeme dovolit, protože bychom zastavený dovoz neměli jak momentálně nahradit.