JUDr. Marie Nedvědová

  • BPP
  • Česká Lípa
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.03.2013 20:22:10 - Řehoř

Bylo by to velice hezké, ale myšlenka je to naprosto utopistická

před časem jste mi moc hezky odpověděla,za což Vám děkuji.Mám však další ,píšete osobnost,která by nás z tohoto marastu vyvedla.Ono myslím na levé části pol.spektra jich je dost,tím nemám na mysli třeba socany,kde jsou zajisté i chytří,vzdělaní lidé,ale nějak mi to ve všech stranách mimo komunisty zavání formou nařizování a to nemám rád.Na tuto formu partajničení dojela KSČ a jak vidím neopakujete stejné chyby,ale je to teď ve velkém v ostatních stranách.Jinak nevím,ale jsme příliš malá země,než abychom se tu měli dělit na znesvářené strany čímž klid lidem nedáte,ale stačí se jako lidé slušně věcně domluvit v parlamentu.Je Vás tam hafo právníků,ekonomů ,učitelů,lékařů atd.A tak se proboha domlouvejte společně a nehádejte se o blbinách a určitě by to zemi pomohlo více.Např.proč třeba necháte zdravotnictví takto ničit,dnes je to již vše jen o penězích i zdraví lidí,proč to nezarazíte v jeho zárodku.Ten pán tam vymýšlí jednu blbinu za druhou jinde by ho už odvolali.Nebo ZP,který bude jen stále na nějakém neurčitém pracovní poměru.to jste teda lidem pomhli,když se někdo nebude líbit nebo bude někdo známý,tak,aby se teď lidé báli ještě více??Nechápu to a mnohé další.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.04.2013 18:23:37 - JUDr. Marie Nedvědová
Dobrý den,
děkuji za dotaz, ale odpověď na něj není vůbec jednoduchá. Bylo by to velice hezké, kdyby se zástupci stran dohodli na společném postupu ve prospěch lidí, ale to je myšlenka naprosto utopistická. To funguje možná v řadě menších obcí, kde se lidé navzájem znají, ale bohužel to již nefunguje ve vysoké politice, neboť zde zájmy jednotlivců či skupiny jednotlivců převažují nad zájmy všech. My bychom se třeba velice rádi domlouvali, ale problém je ten, že mnozí prosazují právě ty své zájmy, přičemž navíc ne všichni mají stejný názor na věc, ale snaží se prosadit právě ten svůj názor na úkor třeba i většinového názoru. Pak samozřejmě zvítězí ten, kdo získá podporu větší části politiků a to i za cenu ne zrovna nejčistší. Proto zrovna mně netěší, že by se tady měl zlegalizovat lobing. Bohužel však ikona peněz a majetku je stále silnější než zájmy občanů . Dokud tomu tak bude, pak asi na nějaké dohody můžeme zcela zapomenout. Víte řešením by možná bylo, aby volby nebyly o volbě sstran, ale o volbě nezávislých osobností, ale bohužel na to není současná společnost dle mého názoru dostatečně připravená.
S pozdravem dr. Marie Nedvědová