Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.03.2013 11:56:01 - Nagano

Kandidáti do EP

Podle vašeho kolegy Koskuby je v případě kandidatury Klause do EP za ODS třeba, aby ČSSD postavila silného protikandidáta-nejlépe Dienstbiera. Souhlasíte? Nebo máte nějakého svého favorita a jak se kandidáti určují? Je to na základě toho, koho vybere strana nebo je to věc každého člena ČSSD, zda se rozhodne kandidovat a co proto musí udělat?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.04.2013 11:52:39 - Ing. Jiří Petrů

Pěkný den. Spekulovat v této době o kandidátech do EP je velmi předčasné. Česká republika měla doposud 22 poslanců, nyní to má být 21. Volby probíhají podobně jako do parlamentu, tedy kandidovat mohou pouze politické strany, hnutí a jejich koalice, platí také stejná 5% uzavírací klauzule. Podle vyjádření pana prezidenta by se volby do EP i PSP měly konat v červnu 2014. Pokud se týká ČSSD, musí nejdříve ÚVV schválit Řády voleb. Pak bude možné podávat návrhy na úrovni MO. V listopadu letošního roku se uskuteční nominační okresní konference a v lednu 2014 krajské konference. Na těchto konferencích může každý delegát ještě navrhnout kandidáta.Teprve pak bude možné kandidátky uzavřít. Na 37.sjezdu ČSSD byly také schváleny změny stanov, které umožňují, aby předsednictvo ČSSD mělo možnost před konáním krajských konferencí hovořit do kandidátních listin i schvalování lídrů a to na návrh grémia, ÚKK a KVV. Jistě pochopíte, že za daného stavu by byla troufalost někoho jmenovat. Věřím, že i někteří stávající europoslanci mají šanci obhájit svůj post, protože jejich výsledky v EP byly hodnoceny pozitivně. Zdraví Jiří Petrů