ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.04.2013 16:22:57 - protikorupci

Korupce na Ministerstvu vnitra a její zametání

Dobrý den pane poslanče,
jsem zaměstnanec MV a dva roky jsem se pokoušel poukázat na probíhající korupci. Postupoval jsem podle Etického kodexu a podal jsem trestní oznámení orgánům činným v trestním řízení. Nechal jsem si notářsky ověřit elektronické záznamy, které tyto skutky dokládají. Od března minulého roku do srpna jsem několikrát rozšiřoval mé oznámení, protože tato činnost i nadále probíhala, ale i přes to vše policie nenechala toto oznámení dozorovat státním zástupcem. Došlo tomu po té, co jsem poslal e-mail jak vyšetřovateli s SKPV tak v kopii GIBS. V minulém roce probíhalo několik kontrol a v rámci kontroly vnitřního auditu MV byla vyčíslena způsobena škoda ve výši 120 tisíc Kč. V oučasné době se sice ředitel naší organizace vyměnil, ale nikdo se již nezabývá způsobenou škodou, jejího vymáhání a ospravedlnění těch, kteří byli účelově z naší organizace vyhozeni, protože rovněž jako já postupovali dle Etického kodexu, ale svá podezření směřovali řediteli organizace. Policie celý tento případ ukončila se závěrem, že k žádnému trestnímu činu nedošlo což je neuvěřitelný paradox. Mé oznámení bylo převážně vedeno proti konkrétním osobám a nesnažil jsem se vystupovat pod skrytou identitou. Mrzí mě, že ze strany současného ředitele, byl na mě vyvíjen spíše tlak, abych za vším udělal tlustou čáru a na vše co se stalo jsem zapoměl. Pracuji v pozici vedoucího úseku a mým přímým nadřízeným je ředitel naší organizace. V mém oznámení jsem napadal jak lidi z naší organizace, nadřízené osoby pod, které naše organizace spadá, osoby z bývalého odboru finanční kontroly, osoby z auditu vnitřní kontroly a podivné praktiky, které se v průběhu přelomu minulého roku děli.

Věřím, že v době když jste byl ministrem vnitra tak jste to myslel dobře a jmenování Lesyho byl toho jasný důkaz. Vše co zde uvádím mohu doložit, ale bohužel na rozkrytí tohoto systému sám nestačím. Obracel jsem se i na Nadaci fondu proti korupci a Transparenci International, ale byli to spíše metodické rady jak postupovat, abych neporušil zákon v době vyšetřování. Vyšetřování je již ukončeno, tak již nemohu narušit jeho průběh a z těchto důvodů Vám píši o radu jak dál postupovat, protože se s výsledkem vyšetřování policie nesmířím.

Předem děkuji za Váš čas a odpověď

S pozdravem

Občan, kterému není lhostejné, že Ministerstvo vnitra kryje korupci

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

Tento dotaz čeká na zodpovězení.