MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.04.2013 10:34:56 - tlustoch50

Náš volební systém je standardní

Znovu Vám pokládám stejnou otázku. Nedostala jsem odpověď, ani v dotazech zahrnuta není. Proč vyhazovat zbytečně miliony za volby, když se pak různými podvodnými kšefty dostane do parlamentu vykroužkovaný kandidát? Jednou byl z kandidátky de facto vyhozen, tak tam nemá co dělat. Jste sice senátorem, ale i vysokým funcionářem ODS.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.05.2013 10:53:46 - MUDr. Přemysl Sobotka
Náš volební systém je standardní a v různých obměnách používán v celém demokratickém světě. Já osobně jsem přívržencem většinového systému, ale poptávka ve společnosti po něm příliš není.

Ano, můžeme se pokoušet náš volební systém vylepšovat, aby například poslanec, který je ve vazbě nedostával poslanecký plat, můžeme se zamýšlet jak lépe provázat výkon mandátu s volebními výsledky. Ale jde vždy o komplikované řešení a nikdy z volebního systému neodstraníte lidský faktor. Je to tedy i osobní zodpovědnosti, morálce a etice.