Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.05.2013 20:41:13 - Stoupa

Exekuce jsou problém který se snažím řešit už tuším čtvrtý rok

Co byste navrhoval udělat s exekucemi? Podle mého jsou mimo jiné příčinou nejen novodobého otroctví, ale hlavně deformují ekonomiku. Soudy totiž odsuzují šílené úroky a to jsou peníze které neexistují a tudíž způsobují inflaci a ničí ekonomiu země.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.05.2013 17:45:26 - Tomio Okamura
Principiálně nejlepší by bylo kdyby exekuce řešil jako dřív stát. když to umí soukromník musí to umět soudní exekutor s tím rozdílem že ten by neparazitoval na dlužnících.

Dalším principem by byl nový zákon o osobním bankrotu který by umožnil lidem kompletní odlužení výměnou za nějaký režim splátek.

Aktuálně je ovšem třeba zbavit exkutorský řád největších nepravostí - například možnosti zabavovat majetek třetích osob nebo protiústavní možnost vstupovat do cizího obydlí. Ústava jasně říká že domovní svobodu je možné porušit jen v případě trestního šetření nebo nějaké havarijní nouze.

Stát by měl také dlužníkům poskytovat kvalifikovanou právní pomoc. Vyjde to levněj než nechat lidi ožebračit a pak jim paltit bydlení a sociální pomoc.