ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.04.2011 20:27:54 - Lenka Kohoutová

Petice za rovné podmínky handicapovaných sportovců

Paní poslankyně, jak dlouho se věnujete problematice handicapovaných sportovců? Co se Vám za tu dobu povedlo změnit? Vlasta 7.4.2011




Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.04.2011 8:32:53 - Lenka Kohoutová
 Vážená paní Vlasto,

kauzu handicapovaných sportovců jsem samozřejmě sledovala ještě dávno před tím, než jsem se stala poslankyní PSP ČR. Dlouhodobě se zajímám obecně o problematiku osob se zdravotním postižením. Blíže jsem se s ní však seznámila ve chvíli, kdy jsem byla zkontaktována petenty "Petice za rovné podmínky handicapovaných sportovců", a to několik dní před tím, než byla tato petice předána do rukou paní předsedkyně Němcové. Byla jsem s celou záležitostí seznámena a na základě nastudování mnoha dokumentů, jsem petici sama podepsala a souhlasím s jejím zněním. Tímto problémem se velmi intenzivně zabývám, jako zpravodaj petičního výboru. S podporou ostatních poslanců jsem vyvolala veřejné slyšení k této petici. Upřímně jsem věřila, že po tomto jednání obě strany zasednou k jednacímu stoly, bohužel se tak nestalo. V tomto týdnu bylo projednání petice opět na programu jednání Petičního výboru. Opakovaně jsme vyzvali pana ministra Dobeše k účasti na jednání a narovnání dotační politiky ze strany MŠMT. Taktéž jsem opětovně nabídla mediaci pro obě strany sporu. V této chvíli čekám na odpověď a na schůzku s panem předsedou Českého paralympijského výboru, Janouchem. Jako zpravodaj, a člověk který se angažuje v oblasti práv osob se zdravotním postižením, budu tuto kauzu i nadále sledovat a zasazovat se o to, aby důvody, pro které byla sepsána petice, pominuly a každý sportovec s handicapem měl v České republice stejný přístup k soutěžím a dotacím. Lidé se zdravotním postižením mají mít stejná práva a stejné možnosti jako ostatní lidé. Proto nechápu, proč jsou nastavena jiná pravidla v českém paralympijském výboru a jiná v českém olympijském výboru.

S přáním příjemného dne Lenka Kohoutová