Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2013 13:13:21 - Renata

Odpověď Renatě

Vážení pane poslanče, máme toho všeho plné zuby. Ignorace, korupce na Ministerstvech a vydírání Libora Michalka ministrem Pavlem Drobilem. Zametení kauzy ProMoPro a vyváznutí ministra Vondry, ze kterého si k tomu všemu uděláte velvyslance v Izraeli. Kauza s 16 odkloněnými miliony ministra Kocourka, stranické puče, vláda držící se na přeběhlících, IT tunely na Drábkově MPSV, krádež století ve formě církevních restitucí, tunel s S-kartou, tunel v Lesích ČR, nesmyslné zvýšení DPH, které prošlo jenom díky vězni Pekárkovi, ministryně kultury Hanáková, jejímž oblíbeným německým umělcem je Mozart a která se pokusila o zničení Národního divadla, odvolání policejního prezidenta Lessyho, cílený sestřel Martince, sebrání průkazu ZTP lidem bez jedné nohy, recese, bída, rychle rostoucí státní dluh, rekordní nezaměstnanost, tunelářský Centrální registr vozidel Dobeše, špína, arogance, nekompetence, alkoholismus, současné veřejné pochybení vlády, jaký je Váš postoj?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.06.2013 18:31:35 - Ing. Jiří Petrů

Pěkný den. Skutečnosti uvedené ve Vašem e-mailu vyjadřují do značné míry společenskou náladu i mé poznatky. Změnu těchto poměrů mají v rukou občané. Již několikrát se stalo, že před volbami vznikly účelové subjekty, které přes chabý výsledek usednou ve vládě, protože pomohou vytvořit vládní koalici. Jejich zájmem je vybojovat si co nejvýhodnější pozici, funkce a výhody. To je základ korupčního jednání vlády samotné. Stačí se podívat na volební programy stávajích vládních stran a porovnat se skutečností. Politickou kulturu a zvyklosti značně zdevatovalo i tvrdé prosazování pravidla "vítěz bere vše", které je v posledních obdobích uplatňováno. Pokud opozice nemůže důsledně využívat své funkce v  kontrolních a dozorčích institucích a orgánech, oslabuje to transparentnost procesů. Několikrát jsem při projednávání důležitých zákonů musel vyslechnout: "Nechte je vykecat (opozici), pak to stejně schválíme". Když nemlčíme, chceme upozornit na dopady, předložit či upravit zákony, tak děláme obstrukce a zdržujeme v tzv. reformním úsilí. Proto dochází k omezování vystupování poslanců, zamítání programů schůzí, zkracování lhůt k projednávání apod. s účelem zákony "proválcovat", mnohdy za cenu legislativních paskvilů. Výsledkem je nespokojený občan, který má mnoho každodenních starostí o svou práci, rodinu a budoucnost. Na druhé straně slyší mnohé negativní zprávy, nevěří už nikomu a ničemu, protože byl už několikrát politiky oklamán. Změnit to mohou pouze občané a to tak, že zohlední kdo a v jaké míře splnil jejich představy. Abych tomu pomohl alespoň jedním hlasem, budu podporovat rozpuštění sněmovny a nové volby. Zdraví Jiří Petrů