Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.06.2013 13:08:12 - mira88

začínající živnostníci

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat, jak se díváte na problém začínajících živnostníků. Mám kolem sebe několik živnostníků, kteří se opravdu snaží, ale ve většině případů jsou ze začátku jsou příjmy jen velmi malé a postupně se pak vypracují na lepší příjmy. Problém je ale v tom, že si často ze začátku vydělají jen kolem velmi málo většinu z toho zaplatí sociální a zdravotní, dále také v tom, že sociální a zdravotní nelze dát do nákladů a papírově pak takový živnostník vydělává více než ve skutečnosti.... Rychle se pak dostane do dluhů na zdravotním a sociálním pojištění, platí pokuty a penále a nemůže se dále rozvíjet v podnikání. Jejich životní úroveň nižší, než v případě nepracujících, kteří pobírají dávky a nikdo z politiků to nechápe... Jak se na tento problém díváte? Jste ochoten s touto situací něco dělat? (V případě že by se snížili začínajícím živnostníkům zmíněné poplatky, tak by se dále mohli rozvíjet a v budoucnu by pak pro stát byli větším přínosem)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.08.2013 17:51:54 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, existuje především paušál, který může dosáhnout až výše 80 %, a který je zejména pro začínající živnostníky velice výhodný. Ale na druhé straně si musíte uvědomit, že pokud živnost prosperuje a Vy odvádíte nízké sociální pojištění, budete mít ve stáří i nízký důchod.