Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

01.07.2013 23:38:34 - Ice Cold

11. září 2001

Zdravím,
moc by mě zajímal Váš názor na den 11. září 2001. Věříte spíše (tak jak předpokládám) oficiální verzi, ve které je spousta fyzicky nemožných a odporujících si událostí, nebo si myslíte, že k pravdě má blíže médii neprávem nazývaná verze konspirační, kterou podporují tisíce profesionálních architektů a inženýrů po celém světě? Toto téma již léta zkoumám a neznám člověka, který by si nastudoval informace aspoň z pár dokumentů či knih, a stále věřil oficiální verzi.
Přeji hezký den, a doufám, že ze mě neuděláte "spikleneckého teoretika", jak říká Schwarzenberg.

Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.08.2013 19:25:32 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, myslím si, že nejlepší odpověď je přímo můj projev, který jsem pronesl v té době jako premiér. Za svými názory si stojím i nyní.

Vážení spoluobčané, dnes ráno jsem obdržel informace nasvědčující tomu, že v nejbližších dnech, možná dokonce v nejbližších hodinách dojde k zahájení operací v rámci celosvětového boje proti mezinárodnímu terorizmu. Považuji proto za svoji samozřejmou povinnost před vás předstoupit a seznámit vás se stanoviskem vlády České republiky k současné mezinárodní situaci. Nejpozději po 11. září se náš svět rozdělil na dva světy. Na svět lidí, kteří vyznávají hodnoty individuální svobody, úcty k lidskému životu a úcty k toleranci, a na svět lidí, kteří vyznávají nenávist, pohrdání lidským životem a fanatickou podporu nejrůznějších náboženství nebo ideologií s touhou vyhladit nevěřící. Česká republika se musí rozhodnout, na které straně bude stát. A musí se rozhodovat nikoli pouze slovy, ale především činy. A musí přitom vycházet ze svých historických zkušeností, které dokazují, že ustupovat teroristickému agresorovi se nevyplácí. Kdyby byl Adolf Hitler napaden v roce 1936, kdy obsazoval Porýní, byl by pravděpodobně konflikt krátký. Kdyby nedošlo k mnichovské dohodě v roce 1938, byla by těžká evropská válka, ale počet obětí a ztrát by byl nižší než v roce 1939, kdy začala 2. světová válka. Proto je vláda České republiky připravena poskytnout nikoli pouze slovy, ale činy účinnou pomoc svým spojencům, a to ve svém vlastním zájmu a v rámci vlastních sil a vlastních možností. Konkrétně se jedná o nabídku vyslání polních nemocnic, proti chemických jednotek a 6. brigády speciálních jednotek, které mimochodem zvítězily v soutěži NATO o nejvyšší výkonnost těchto speciálních jednotek a které pozítří spolu s ministrem obrany v Prostějově navštívím. Jsem si vědom toho, že toto rozhodnutí vyvolá u určité části naší veřejnosti odpor. Vyvolá odpor u pravicových extremistů, kteří bin Ládina považují za svého hrdinu. Vyvolá od por u levicových extremistů, kteří sice litují civilní oběti teroristických útoků, ale říkají nám, že s teroristy se má vyjednávat. S teroristy se nevyjednává. S teroristy se bojuje. A bojuje se i s jejich ochránci. Vláda České republiky není vládou extremistů. Není vládou zbabělců a v nastalých těžkých a dlouhých chvílích se jí nebudou třást kolena.“