Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.07.2013 18:03:16 - kompi

Cyklisté - účastníci silničního provozu

Vážený pane. Protože jse odborníkem na oblast veřejné dopravy, obracím se na Vás s podnětem pro zpracování dodatku zákona o pozemních komunikacích. Je nepochybné, že cyklisté jsou - stejně jako motocyklisté - účastníky silničního provozu. Měli by tedy mít zákonem uloženu povinnost mít při jízdě na veřejné komunikaci obdobné vybavení, jako motocyklisté. Tedy osvětlení byciklu zepředu (alespoň reflektor s LED osvětlením o svítivosti 600 cd), který by trvale svítil ve dne v všech ročních obdobích. Dále stopku ze žárovkou červené barvy vzadu, jako trvalé osvětlení, možno blikající. Jde o zviditelnění cyklistů a ochranu jejich zdraví, protože v přítmí, za špatného počasí a pod jsou snadno přehlédnutelní. Dále je třeba podotknout, že každý jiný účastník silničního provozu musí absolvovat zkoušky z dopravních předpisů, a tedy i cyklista, aby nebyl ohrožen motorovými vozidly, by měl osvědčit znalost dopravních předpisů zkouškou. To by neplatilo na cyklostezkách, jen na veřejných komunikacích.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.11.2013 13:52:23 - Mgr. Stanislav Huml
Kdybych s tímto návrhem přišel, okamžitě by mne celá společnost napadla pro lobby prodejců. Současná úprava osvětlení za snížené viditelnosti řeší. Ve dne svítit bateriovým světlem považuji za nesmysl. A znalost předpisů cyklistů? Doufám pevně, že obnovená dopravní výchova ve školách to u celé populace napraví.