Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2013 8:52:14 - honzic

Jak jako prognostik vidíte budoucnost naší republiky v nejbližší době?

Vážený pane prezidente, cením si Vašeho kroku, kdy jste nepřistoupil na diktát současné vlády v demisi, která se svými hypotetickými 101 podpisy chtěla dále vládnout, jakoby všechny skandály a vyšetřování jejich členů nic neznamenali a největší kritiku jste za to schytal od pana Kalouska, který si myslí, že co není podle jeho scénáře je protiústavní (např. vyšetřování CASA, uplácení 3 poslanců tzv. rebelů, nynější sestavovaná vláda). Držím palce, aby se v této zemi podařilo alespoň částečně vrátit zpět demokracii a ne vládu kmotrů a lidem na ně napojených jako dosud. Ještě bych se rád zeptal, zda uvažujete znovu pověřit sestavením vlády pana Rusnoka, pokud by se nepodařilo mu získat důvěru v současné PS. Děkuji. Honza

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.08.2013 19:32:11 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, věřím, že nová vláda nedopustí jakékoliv politické tlaky na probíhající vyšetřování. Stejně tak si jsem jistý, že žádné tlaky na svou osobu nedovolí státní zástupce Ivo Ištvan, se kterým jsem se před pár dny sešel. Co se týče druhého dotazu, v tuto chvíli vyčkám, zda-li opravdu dojde k rozpuštění Poslanecké sněmovny. Jsem ale velice rád, že se potvrdila má slova, že jediná cesta k předčasným volbám je jmenování vlády odborníků.