Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.07.2013 22:43:37 - BubakBubakov

Přímá demokracie

Dobrý den pane prezidente,podpořil by jste model přímé demokracie bez politických stran?Proč jste zastánce EU?chápu pár výhod ,ale spíše mě to připadá jako o 100% horší RVHP.
Volil jsem Vás v prezidentských volbách(a jsem tomu rád),ale proč jste po 89 roce dopustili rozebrání republiky v takovém měřítku?Třeba MUS POLDI MITTAL STELL UNIPETROL atd. vím že jste u všeho nebyl,ale museli jste to přeci vědět kam to povede.

Děkuji za odpovědi

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.08.2013 10:37:50 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, co se týče MUS, několikrát jsem již uvedl, že Mosteckou uhelnou z větší části privatizovala ještě vláda přede mnou. Na nás už zbyl menšinový podíl, který koupila společnost Appian Group, ve které pracoval bývalý prezident Mezinárodního měnového fondu Jacques de Grott. Dost pochybuji, že by to byla podvodnická společnost.

Variantu přímé demokracie bez politických stran bych nepodpořil, protože si myslím, že politické strany jsou pro fungování demokracie nezbytné a že mají přímou demokracii doplňovat, nikoliv nahrazovat. Proto jsem například pro systém referend, změnu volebního zákona, kde by si občané mohli vybírat z kandidátek více stran jednotlivé osobnosti, ale zrušení politických stran v historii vždy vedlo pouze k nástupu diktatury.