Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.07.2013 1:00:39 - Irena Maura

Sociální politika

Dobrý večer, pane prezidente, Měla bych k Vám dotaz, který se týká sociální politiky. Vím, že Vaše vláda nebude dělat žádné reformní kroky. Ale ptám se, zda Vy, v rámci svého mandátu, budete zvažovat napravení škod, které způsobila Drábkova reforma. Prosím za ty nejzranitelnější lidi: těžce nemocné, invalidní, neschopné se o sebe postarat, o které nikdo nepečuje, osamělé seniory, kteří čekají dlouho na umístění v domovech, i matky s dětmi po rozvodu či svobodné maminky, které nemají dost prostředků na živobytí a zápasí o alimenty. Jde mi také o domovy důchodců, které jsou v soukromých rukách a jsou zprávy, že se tam o staré lidi nestarají dobře, i když si dávají platit velké peníze. Jde mi i o lidi, jejichž utrpení v těžké nemoci by mohly ulehčit hospice. Dá se situace takových lidí ještě změnit k lepšímu, i když je tu mnohem víc problémů, které mají prioritu?
Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

10.08.2013 13:22:22 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, bohužel, prezident nemá zákonodárnou iniciativu, ale veřejně podporuji nejen seniory a sociálně slabší skupiny, ale veřejně se zasazuji i o právě zmiňované hospice. S panem kardinálem Dukou jsem navštívil Hospic sv. Anežky České a také i Dům sv. Josefa pro lidé nemocné roztroušenou sklerózou. Poznal jsem, že pokud se něco chce, jde to. A já se zasadím o to, aby v každém kraji přibylo několik hospiců a dalších zařízeních sociální péče. Navrhl jsem také panu kardinálovi, aby výstavba těchto zařízení byla pokryta z církevních restitucí.