Bc. Roman Onderka, MBA

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.04.2011 10:03:18 - Filip Kotrba

Festival Brno – město uprostřed Evropy a další akce

Pane primátore, nechystá Brno nějakou velkou mezinárodní akci, nějaký podnik, aby se pořád jen nemluvil o té Praze?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.04.2011 20:34:57 - Bc. Roman Onderka, MBA
 Vážený pane Kotrbo,   

 děkuji vám za váš dotaz a dodávám, že město Brno připravuje kromě jiných akcí v době od 27. května do 12. června  velký (a dnes již známý) festival Brno – město uprostřed Evropy s podtitulkem festival zábavy pod hrady Špilberk a Veveří. Letos moravská metropole zažije již jeho čtrnáctý ročník a očekává stejně jako v minulých letech přes milion návštěvníků.
Hlavní částí festivalu bude jako v loňských ročnících soutěžní přehlídka ohňostrojů Ignis Brunensis. Přitom letos nabídne noční obloha nad Brněnskou přehradou světovou ohňostrojnou špičku.  Sicílie, Lucembursko a Francie slibují návštěvníkům úplně nové efekty nebo kompozice vytvořené speciálně pro odpálení na vodní hladině. Ignis Brunensis bude už tradičně doprovázet mnoho jiných dalších akcí. Budou to např. dětské dny, přehlídky historických vozů nebo akce k výročí brněnského technického muzea či dopravního podniku. Kompletní program je už nyní na internetových stránkách www.bmue.cz. Kromě toho je na konec května také naplánováno mezinárodní mistrovství policie v jezdectví nebo Noc kostelů či Baloon Jam, což potěší zejména milovníky balonového létání.
Souběžně s ohňostrojovou přehlídkou bude probíhat také 2. ročník festivalu Divadelní svět. Loni byla přehlídka věnována hrám Václava Havla, letos se stane ústřední postavou režisér Peter Brook a klíčovým tématem Shakespeare. Festival tradičně zahájí Noc kejklířů v pátek 27. května a uzavře Slavnost masek 3. června.
Všechny tyto akce (a zdaleka jsem nevyčerpal jejich úplný výčet) se těší velké oblibě a návštěvnosti. Tak snad nakonec velké pozvání do Brna s přáním, aby vás letošní program a Brno rozzářilo stejně jako noční oblohu v rámci přehlídky ohňostrojů.

 Za váš dotaz vám děkuji.

S pozdravem
Bc. Roman Onderka, MBA
primátor města Brna