Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

17.07.2013 10:26:36 - Renata

Vážený pane prezidente,

mohl byste,prosím, vysvětlit Váš výrok,že do rozpuštění sněmovny nemáte právo zasahovat?Máte, a to dle Ústavy ČR článek 62, písmeno c),prosím využijte ho a zabraňte ještě větší ostudě,kterou odstupující vláda lidem předvádí.Předčasné volby podpoří Vás i Vaší stranou,pokud budou muset strany dokázat,že hlasy nekupovaly-tak jako pokaždé.Byla jsem jednou jako ta,co kontroluje voliče, za 500 Kč (k ID dost potřebných)ve volební místnosti a pomáhala počítat hlasy-nevíte ani,jak jsem se cítila, když po opatrném otevření obálek doplňovaly kolegyně na prázdné hlasovací lístky toho, koho měli napsaného a u kterého si dělaly čárky.Také za peníze,ale už jsem to nikdy nedělala a ostatní lístky s předloženými lídry stran prostě roztrhala. Moc Vás prosím, udělejte už konec tomu jejich štěkání, osočování a lžím.Každý, kdo byl ve vládách po roce 1989 má vroubek,ale zrovna Vy jste ho napravil,po Vašem zásahu odstavil zkorumpovanou vládu,prosím dotáhněte to do konce Renata Hašková,Váš věrný sympatizant

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.08.2013 16:16:58 - Ing. Miloš Zeman
Dobrý den, v čl. 35 odst. 2 Ústavy ČR se uvádí, že prezident republiky Poslaneckou sněmovnu rozpustí, navrhne-li mu to Poslanecká sněmovna usnesením, s nímž vyslovila souhlas třípětinová většina všech poslanců. Poté může svým rozhodnutím Poslaneckou sněmovnu rozpustit.