Ing. Jana Fischerová, CSc.

  • ODS
  • Havlíčkův Brod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.07.2013 13:35:49 - jari

vstup do vysoké politiky

Nelitujete nyní toho, že jste se stala poslankyní za vlády Nečase a nezůstala jste starostkou Havlíčkova Brodu? Není komunální politika přeci jen lidštější? A proč jste si neponechala oba mandáty? Není to nic neobvyklého a mnozí podle mě funkce dokonce sbírají, viz Hašek a pak hlásají něco o pracovních příležitostech...Jari, HavlBrod

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.08.2013 14:50:36 - Ing. Jana Fischerová, CSc.
 Velice Vám děkuji za Váš dotaz. Starostkou našeho města Havlíčkova Brodu jsem byla opravdu ráda, vyhovoval mi přímý kontakt s lidmi, jejich zpětná vazba. Práce to je zodpovědná, a když se věci podařily, tak je to moc skvělý pocit.  
Ptáte se na ponechání obou mandátů. Neuměla jsem si představit situace, kdy bude zasedání Poslanecké sněmovny a zároveň by se mělo něco důležitého řešit v Havlíčkově Brodě. Sama jsem se rozhodla po mém zvolení do PS, že není správné zastávat oba posty najednou. Vím, že někteří kolegové to tak řeší, jak píšete, ale to se neshoduje s mojí vizí zodpovědné práce.
Na Váš dotaz, zda lituji toho, že jsem se stala poslankyní za vlády Petra Nečase: Do parlamentních voleb jsme před 3 roky šla se záměrem podpořit své kolegyně a kolegy na kandidátce svým umístěním na 12. místě kandidátky. Měla jsem opravdu představu , že budu pokračovat ve své práci na radnici. Voliči " s kartami zamíchali trochu jinak", než jsem si původně myslela. Po svém zvolení (aniž bych toto očekávala) a vyslovení důvěry jsem se tedy pustila do práce poslankyně, a se záměrem, že budu neustále v kontaktu zejména s lidmi ze svého města a kraje . Toto dodržuji a snažím se řešit a pomáhat věcem, projektům, které naše město či Kraj Vysočina posunou dále.