Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.08.2013 23:56:30 - Mrakovic

Akciová společnost ND

Dobrý den, vzhledem k tomu jak jste se vyjádřila k tomu že AS je krajní variantou, prosím o Váš názor.
Vyjádžení odborů: Komise odborníků navrhla mimo jiné změnu právní subjektivity divadla z příspěvkové organizace na akciovou společnost ve stoprocentním vlastnictví státu. Koncepce počítá s tím, že stát provozuje a financuje jeden operní soubor, řeší dislokaci souborů a předpokládá vytvoření společné servisní organizace zajišťující třeba výrobu kostýmů a dekorací, dopravu a obchod.
Tedy není to krajní řešení, ale jasný názor ministerstva z doby p. Hanákové.
V interpelaci 7.2. p. Hanáková nedokázala vysvětlit koncepci a odkazovala se na to, že závěr expertní komise není žádné dogma.
Prosím, můžete sdělit Váš názor, k čemu jsou expertní komise, když závěry k ničemu nezavazuje a jestli ve vůbec nějaká koncepce. Souhlasíte, že něco jiného je dlouhodobá koncepce souboru, který je tu víc než 130 let a něco jiného politické půtky a neuvážená rozhodování. Děkuji. M

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2013 10:25:21 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
Vážený pane Mrakoviči,
domnívám se, že expertní komise v tomto případě měla být poradním sborem, nikoli výkonným orgánem či orgánem, na kterém by mělo ležet rozhodnutí. Stejně tak se domnívám, že tento návrh byl jen jedním z možných řešení, který komise navrhovala. Odpověď je tedy zřejmá: role expertní komise je sdružit odborníky a najít převažující odborný názor na řešenou problematiku. Z principu fungování demokracie musí být veškerá rozhodnutí o věcech veřejných politická, tedy jak na základě vůle voličů, tak pod jejich kontrolou. Jen tak je možno prosazovat práva většiny a hájit také postavení menšin.
S přátelským pozdravem
Anna Putnová