Mgr. Karolína Peake

  • LIDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.08.2013 4:51:17 - míja

Budu rád za pravdu

Dobrý den paní Peake. Ve svém titulku jsem napsal - budu rád za pravdu. Pokud na otázku nebudete chtít odpovídat, napište bez komentáře - hlavně ne prosím lež, děkuji.

1. otázka - byla jste Vy osobně pro restituce v celém znění - neptám se jak Vaše strana, ale Vy osobně, popřípadě zda na Vás byli dělány tlaky od straníků, nebo koaličních stran
2. Litujete toho, že jste odešla z VV a založila LIDEM?
3. Přišlo mi, že podstatná část Vašeho programu měla levicový nádech (tehdy ještě VV), kam se ten levicový nádech poděl? Co Vás vedlo k tomu být v koalici právě s ODS a TOP 09?
4. Kdyby se strana, ve které nyní jste, dostala do parlamentu, šla byste opět do koalice s ODS a TOPkou, nebo zůstala v opozici?
Děkuji za odpovědi :)

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

13.08.2013 19:47:44 - Mgr. Karolína Peake
1. U vyjednávání o podobě církevních restitucí jsem nebyla a do konečné podoby jsem tedy nezasahovala. Dohoda byla vyjednávaná ještě v době, kdy jsem byla ve Věcech veřejných a za VV byli ve vyjednávací skupině Kateřina Klasnová a Michal Babák. Osobně jsem si představovala nižší podíl finančních náhrad, ale respektovala jsem dohodu, která byla uzavřena zástupci stran a církví. Žádný nátlak na mne vyvíjen nebyl.

2. Odchodu z VV určitě nelituji, založení strany LIDEM také ne. Za každou životní zkušenost jsem vděčná. Věřím, že liberálně demokratická strana má na naši politické scéně místo a přeji straně úspech a lídra s čerstvým elánem.

3. Rozdílná politická orientace jednotlivých členů VV byl a je jedním z jejich problémů. Strana se prezentovala jako středová, ale neuměla svou pozici dostatečně ukotvit. Oslovovala tedy spíše protestní hlasy, než typicky politicky vyhraněné voliče.

4. Záleželo by na poměru hlasů, tedy síle, jakou bychom v koalici měli k prosazení svých priorit. Určite bych ale do vládního angažmá stranu nehnala za každou cenu. 

Mějte se hezky a díky za dotazy. Karolína Peake