ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.09.2013 19:03:07 - sarka b.

Skarty

Četla jsme Váš poslední článek zde: http://www.parlamentnilisty.cz/profily/Lenka-Kohoutova-1840/clanek/Nalez-NKU-potvrdil-ze-jsem-ministra-Drabka-kritizovala-opravnene-17226 Jendo ale nechápu, proč jste na to neupozorňovala, když s tím šlo něco dělat? Proč jste projekt jako koalice podpořili a z počátku i hájili? A co II. důchodový pilíř, za ním již také nestojíte? Vstoupila jste do něj napříkald vy sama? proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2013 13:57:18 - Lenka Kohoutová
Vážená paní,

Změna ICT systémů je rozhodnutí pouze ministerstva, smlouva nebyla dokonce schvalována ani vládou. Pan ministr totiž tenkrát obešel, co se dalo. Toto neschvalovali poslanci ani vláda. Nás ve Výboru pro sociální politiku seznámil s tím, že bude zaveden nový systém, který bude jednoznačně levnější, a tento systém se prý právě zavádí. To řekl na konci roku 2011. V lednu 2012 nastal totální kolaps, od té doby o tom zcela otevřeně hovořím, stejně jako jsme k této problematice dělali mnoho schůzí Výboru pro sociální politiku, který ve svých usneseních vyzýval k napravení situace.

Jsem přesvědčena, že ze své pozice jsem udělala maximum proto, aby MPSV situaci napravilo. Poslancům se však bývalé i stávající ministerstvo v tomto pohledu jen směje. Dokonce jsem šla tak daleko, že jsem navštívila mnoho úřadů práce v ČR a diskutovala o problémech se zaměstnanci, stejně jako přijeli na mé pozvání do Sněmovny. Na základě těchto poznatků jsem pak mnohokrát rozporovala tvrzení pana ministra.

K druhému důchodovému pilíři, ano vstoupila jsem do druhého důchodového pilíře, stejně jako moje rodina. Považuji vlastní spoření za stabilnější, z odvodů, které by šly do společného prvního pilíře jdou mé dvě procenta z této částky do druhého pilíře. Stát mi přidá k této částce 2 procenta, považuji to za výhodné, stejně jako to, že tento pilíř se dá dědit. Pokud si jí důchodu neužiji, zdědí ho má dcera. V prvním pilíři nic podobného neexistuje. Ve třetím pilíři spořím taktéž od počátku jeho vzniku. Považuji za důležité odpovědně přistupovat ke svému životu a snažit se spořit na stáří.