Jaroslav Foldyna

  • SPD
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,87. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.09.2013 8:53:01 - minarp

Výživné hrazené státem?

Pomoci dětem a hradit výživné státem tam, kde jeden z rodičů selhal je zdánlivě jednoduchá hezká myšlenka, na kterou je těžké říci ne. Takto jste si to představoval? Vy jste však členem zákonodárného sboru a tak bych od Vás čekal předvídavost a zájem na trvalém rozvoji společnosti.
Na důchody a sociální výdaje si stát na vysoký úrok půjčuje. Stále více spoluobčanů rezignuje a říká "Státe postarej se". V rodinách nezodpovědných, jsou děti rukojmím za účelem získání dávek a výhod, které k prospěchu a rozvoji dítěte užity nejsou. Příjemce se nemusí přičinit a nemusí vracet protihodnotu, například výchovou dětí k práceschopnosti a soběstačnosti. Je plošná podpora moudrou a státotvornou myšlenkou?
Pomoc pracující samoživitelce, řádně vychovávající dítě, kde druhý rodič neplní je správná. Úhrada výživného bez jakýchkoliv podmínek poškozuje společnost. Dluh na výživném musí stát vymáhat. Nevymáháním tj. zbavením odpovědnosti dochází k rozvracení právního vědomí a základů společnosti.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.09.2013 10:29:16 - Jaroslav Foldyna
Vážený pane,

je škoda, že dopředu predikujete, a je to zřejmě ze zkušeností, které vidíte kolem sebe, a vidíte ve všem zneužívání, podvody a podobně. Když říkám, že je potřeba se postarat o děti v rozpadlých rodinách, tak automaticky se zákonem toto zajišťujícím musí jít i prováděcí předpisy, které stanoví sankce za porušení těchto předpisů. To, co chci je, aby děti v rodinách, kde jeden z rodičů je nezodpovědný, nebyly vychovávány v absolutní chudobě. Stát má dostatečné nástroje, aby přiměl toho z rodičů, který neplatí k zaplacení dluhu výživného. Nebo si snad myslíte, že žena, která bude na dávkách sociálního minima má peníze na právníky a čas 3 - 5 let na vymáhání oprávněného nároku pro své děti? Ti, co neplatí s tímto počítají. Musí nabýt jistoty, že v případě, že nebudou plnit řádně své povinnosti, vězení je nemine. Stejně jako exekuce, dokud dluh neuhradí. Ostatně tyto normy platí i v jiných státech kolem nás.

S pozdravem

Jaroslav Foldyna