Dr. Libor Rouček

Bývalý europoslanec
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.09.2013 16:18:59 - tříska

aktivita českých europoslanců

Podle analýzy vypracované think-tankem Evropské hodnoty propadají právě ve své aktivitě čeští poslanci. Je to už víc jak týden a nikde jsem ale na analýzu nenašel vaše vyjádření. Čím, to? Nemáte argumenty? Dovolím si tak na Vás tak 3 otázky:
1, O jaké 3 hlavní věci jste se pro ČR zasadil z vlastní iniciativy?
2, Jaký je váš plat a kolik máte asistentů?
3, Budete chtít mandát obhájit?
Děkuji předem za případné odpovědi. Tříska

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.10.2013 12:48:59 - Dr. Libor Rouček
Pane Třísko, nemůžete očekávat, že budu odpovídat na každý novinový článek či na tzv. analýzu. Tato analýza a její metodika jsou velmi špatné. Kdyby měl být podle této tzv. analýzy ohodnocen např. předseda parlamentu Martin Schulz, dopadl by ze všech poslanců nejhůře. Měl by nejnižší účast na jednáních a hlasováních, při předkládání zpráv a pozměňovacích návrhů. Přesto nemůžete říci, že se předseda parlamentu, a stačí se podívat na jeho program na internetu, nějakým způsobem fláká nebo že nepracuje.

A podobně je tomu i s místopředsedou parlamentu, kterým jsem já po polovinu tohoto volebního období byl, anebo s místopředsedou parlamentní frakce, kterým jsem nyní. Jako místopředseda sociálnědemokratické frakce mám na starosti zahraniční aktivity mé politické skupiny. Stačí se jen podívat na můj program na internetu, jak a kde zrovna pracuji. Vliv, který jako místopředseda druhé největší skupiny v parlamentu či jako předtím místopředseda celého Evropského parlamentu, vykonávám, v této tzv. analýze vůbec zachycen není.

Pokud jde o věci, o které jsem se zasadil pro Českou republiku, mohu jen namátkou zmínit, že například jedna budova Evropského parlamentu ve Štrasburku bude díky mé iniciativě pojmenována po Václavu Havlovi.

Co se týká otázky mého platu, je stejný jako plat ostatních 750 poslanců. Mohu vás ujistit, že ani jako místopředseda Evropského parlamentu ani jako místopředseda Evropské sociální demokracie k němu nedostávám ani korunu či euro navíc. Mám tři až čtyři asistenty. Jejich jména opět najdete na internetu. Pro porovnání kolegové z amerického Kongresu mají asistentů 25 a více.

K vaší poslední otázce – ano, pokud mi příští rok čeští voliči mandát dají, bude mi ctí Českou republiku nadále reprezentovat.

S přátelským pozdravem Libor Rouček