Ing. Jan Bartošek

Místopředseda KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • Jihočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.11.2013 0:43:02 - zouhar89

Vyplácení sociálních dávek

Má podle vás projekt sKaret ještě nějakou budoucnost? Pokud ne, nepovažujete za zbytečné, že současná vládní garnitura dala systém na vyplácení sociálních dávek k přepracování soukromé nadnárodní firmě?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.12.2013 15:11:22 - Ing. Jan Bartošek
Systém sKaret, tak jak byl finálně realizován, může být pouze ukončen. Původní záměr stvořit systém, který zabrání zneužívání dávek v hmotné nouzi a příspěvku na bydlení, se ztratil. Tím rozhodně neříkáme, že by neměl být realizován projekt, který skutečně povede k nějaké rozumné obraně proti zneužívání dávek. Jestli to bude formou nějakého platebního nástroje nebo jen prostým dělením dávek na malé částky a např. povinnost dokládání účtů z obchodu apod. to je pouze předjímání. V tuto chvíli se dle mých informací týká zneužívání dávek jen malého procenta z celkově vyplácených a jakýkoliv represivní systém postihne tak řadu poctivých občanů, kteří se jen přechodně dostali do svízelné situace. Rád uvítám jakékoliv náměty na skutečně systémové a férové řešení.