Ing. Kateřina Konečná

Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • KSČM
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

06.11.2013 12:50:38 - Petrlík

Církevní restituce jsou konečná soudružko Konečná! Přestańte mlžit!

Jak přesně chcete zvrátit současný právní stav církevních restitucí? Stále jen hovoříte, že to zvrátíte. Napište tedy přesně jak a jakým paragrafem. JInak se zařaďte mezi slibotechny, kam patříte.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

18.11.2013 15:37:39 - Ing. Kateřina Konečná

Tak předně, již jsme navrhli zákon o referendu k církevním restitucím. Pevně věříme, že se politický chaos nepřenese do jednání Poslanecké sněmovny a náš návrh bude moct být co nejdříve projednán. Dále požadujeme přijetí moratoria do zákona o církevních restitucích a to tak, aby se lhůty pro vydávání prodloužily a úředníci nevydávali majetek pod tlakem....Zároveň navrhujeme revizi finančních smluv, podle našeho názoru nejsou finanční nároky církví jakkoliv doložené a proto není možné začít vyplácet to, co jim nepatří.... to jsou asi základní kroky, které v tuto chvíli legislativně máme nachystány, či jsou před dokončením. Samozřejmě budeme pečlivě sledovat a monitorovat, zda dochází k tomu, že je vydáván i majetek z období před rokem 1948, což by bylo v absolutním rozporu se zákonem jako takovým. Církevní restituce v podobě jak byly navrženy jsou podle našeho názoru neopodstatněné a my nebudeme tiše přihlížet tomu co se dá přirovnat k divoké privatizaci z počátku 90.let...