Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.11.2013 19:59:12 - Luboš K

Intervence ČNB

Dobrý den, nemohu souhlasit s Vaším tvrzením, že intervence ČNB je špatně načasovaná, neboť jednoduše i na podzim i v zimě i na jaře se prodávají české zemědělské produkty. A to, že podraží např. polské maso či jiné potraviny ovoce zelenina, med atd... ze zemí EU je pro naše producenty potravin VÝBORNÝM prorůstovým opatřením i v tomto období. Samozřejmě před vánocemi plastové výlisky z Číny (postavičky, autíčka,..) podraží a tak se našinec může poohlédnout např. po dřevěných hračkách tuzemské výroby. S pozdravem Luboš K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.11.2013 9:16:08 - Tomio Okamura
Potraviny, kterými argumentujete, se prodávají celoročně - před Vánoci se ovšem nejvíc prodávají exotické produkty a na tom cena moc nezmění. Ty mandarinky si lidé koupí stejně. Zdraží nejen plastové výlisky, zdraží všechno, i náklady pro exportéry ,jen později, protože nejprve zdraží pohonné hmoty a dovážené suroviny - teprve pak se to projeví na českých výrobcích. Mimochodem jednou z největších položek zemědělců je právě nafta. A to, že měna sníží kupní sílu obyvatel, se samozřejmě projeví i na nákupech obyvatel, kteří začnou šetřit.