Mgr. et Mgr. Věra Jourová

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2013 10:30:03 - gábina krpačová

česká justice

Paní poslankyně, vy máte velmi špatné zkušenosti s naší justicí. Budete se tak snažit nyní o změnu? A jak třeba vnímáte kauzu Rath? Kdyby jej uznali nevinným, což nepředpokládám, jak ospravedlní 18-ti měsíční vazbu? Nebylo by dobré ji pro začátek zkrátit? Krpačová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

26.11.2013 10:21:27 - Mgr. et Mgr. Věra Jourová
Ano, budu se o tuto problematiku hodně zajímat,  i když asi budu odpovědná za jinou oblast. Systém justice není zas tak špatný (je zde samozřejmě prostor pro změny - lhůty, posílení odpovědnosti za škodu apod.), to špatné v ní dělají konkrétní  lidé. U mého případu dodnes nevím, jestli to bylo něčí zadání, korupce nebo něčí zanedbání (nebyl žádný důkaz, přesto padlo obvinění). Prokazovat, že jste něco neudělala je složité a skoro marné. K panu Rathovi: pokud mu bude prokázána vina, bude mu doba strávená ve vazbě započítána do trestu. Pokud nikoli, byla by to další lidská tragédie. Na můj vkus byl ve vazbě příliš dlouho, i když podle judikatury je při hrozbě vysokého trestu tzv. útěková vazba opodstatněná.