Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.11.2013 12:30:48 - lucka675

práce poslankyně

Žen je v politice málo, co je nyní vaším cílem byť nyní budete s největší pravděpodobností v opozici? A co byste tak vyzdvihla ze SVÉ PRÁCE za uplynulé volební období? A ještě jeden dotaz. Evropský parlament schválil návrh Evropské komise, podle nějž musí mít společnosti kótované na burze do roku 2020 v dozorčí radě nejméně 40 procent žen. Podporujete jej? Proč? A pokud ne, proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.11.2013 18:06:32 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
 Vážená paní Lucie,
mým cílem je další práce ve školském výboru a nalezení dlouhodobé koncepce pro české školství a vzdělávací soustavu, která by byla silná a přesto akceptovatelná většinou společnosti i politických sil. Zároveň jsou to malé, ale podstatné změny ve školských zákonech, prvním bude úprava tzv. Českých škol bez hranic, sdružení, které fungují v zahraničí a zde žijící české děti učí českému jazyku a reáliím. 
V minulém období zejména přispěl náš výbor k umírnění předložení novelizace školského zákona, podařilo se mně zachránit školské rady a upravit podmínky pro jmenování ředitelů. Stejně tak jsme výrazně zasáhli do zákona o pedagogických pracovnících, kdy jsme umožnili větší prostupnost mezi jednotlivými kvalifikacemi. Podařili se dále zastavit připravovanou reformu financování regionálního školství, která by na mnoho škola měla zbytečně likvidační dopad. Připravila jsem také novelu vysokoškolského zákona, která výrazně zlepšila situaci studentů, kteří se rozhodnou mít při studiu dítě, neboť už nemusejí platit za prodlužování studia z důvodu rodičovství a mateřství a pokud studium přeruší z tohoto důvodu, jsou jim ponechány studentské výhody. Její přijetí trvalo více ne rok, ale nakonec se to podařilo.
Nejsem zastánkyní kvót, a to jak v podnikání, tak v politice. Jsem přesvědčena, že jediným správným řešením je naplňovat takové mechanismy ve společnosti i ve firmách, které umožní prosadit se těm nejlepším. Bez předsudků, podle jasných kritérií, bez protekcí a korupce. A také bez kvót. Česká společnost navíc na systém kvót - který opravdu mohl mít v severských zemích částečný úspěch - není připravena a velice rychle by se obrátila situace ještě k horšímu.
S přátelským pozdravem
Anna Putnová