Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2013 10:54:12 - sarka b.

Neumíte mluvit vlastními slovy?

Sledovala jsem vás dnes v televizi před jednáním sněmovny a působil jste na mě dosti nepřirozeně tím, jak jste vše četl. Víte vůbec co jste říkal? Když jste vše chtěl laicky shrnout též jste větu přečetl z papíru. To neumíte mluvit vlastními slovy? A pro si nárokuje místopředsedu a oháníte se Kalouskem (tímto ho nebráním), ale jde o výsledek voleb. proč jej popíráte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.12.2013 15:42:40 - Ing. Radim Fiala
Dobrý den, děkuji Vám za dotaz! Víte, v Poslanecké sněmovně již bylo mnoho těch, co mluvili „bez papírku“ a svými rétorickými kličkami získali přízeň voličů.  A jakkoliv vzhlížím k jejich umění, nemohu jim prominout, že povětšinou u rétoriky také skončili. Já myslím, že primární úlohou poslance není řečnit, ale konat. A jsem náležitě pyšný na poslanecký klub Hnutí Úsvit, který od prvních dnů svého mandátu předkládá novely zákona, které mají pomoct běžným lidem. Pomoct jim poctivě podnikat, pomoct jim čelit lichvě, pomoct jim oprostit se od moci stranických aparátů a rozhodovat o klíčových otázkách v referendech. Což ostatně nic nemění na tom, že si velmi vážím Vaší zpětné vazby.

A co se poměrného zastoupení stran na postu místopředsedy Poslanecké sněmovny týče, rád bych pouze připomněl slova Tomia Okamury: je velký paradox, že levicové strany, které získaly velkou část své podpory díky nemilosrdné kritice TOP 09, nakonec této straně samy přihrávají posty.  Zajímalo by mě, zda to měli jako jedno z volebních hesel na svých četných billboardech.