Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2013 11:00:03 - sarka b.

místopředseda PS

Chápu, že chcete být místopředsedou PS, ale proč se oháníte stejně, když vy se chováte ještě hůře? Vaší snahou získat post místopředsedy totiž popíráte výsledky voleb. Mohli jste dostat přednost před lidovci, ale proč podle vás máte na základě výsledku voleb, který zohlednil vše, co kritizujte, dostat přednost před topkou? Být konstruktivní opozicí je taky dobré a podle toho jak probíhají koaliční námluvy do budoucna zřejmě i prospěšné

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.12.2013 11:22:51 - Tomio Okamura
Moc nerozumím otázce - tím že jsem kandidoval na místopředsedu žádné výsledky voleb nepopíral. kandidovat byla a je právo každého poslance. To že se někrteré strany dohodnou na tom že si křesla rozdělí je jiná věc.  A mýlíte se i v tom že jsme chtěli kohokoli pominout. Navrhovali jsme aby  každá parlamentní strana měla místopředu, přičemž dejme tomu jen dva by dostávali plat navíc - ostatní by neměli žádné finanční výhody. větší počet místopředsedů by ybl vhodný i kvůli rozdělení práce - každý by si mohl vzít nějakou oblast a řídit tematické komise - například kosiy pro debatu na změnami ústavního systému atd.  A poslední podotek - Lidovci dostali místopředsedu proč? Z jaké logiky? měli nejmenší počet hlasů - to že budou možná koaliční stranou nesouvisí s poměrností a dokonce to dodnes stále není jisté a samozřejmě je i otázka jak dlouho v koalici vydrží. Potencionálním kolaličním, partnerem vládních stran je úplně stejn Úsvit. Spolupráci s námi mnozí dokonce preferují, protže my nemáme žádné ambice obsazovat vládní křesla, nechceme nejen ministry ani náměstky ani jiné pozice - stačí nám jen schválit možnost aby občané získali na dpolitiky kontrolu pomocí rreferenda.