Mgr. Stanislav Huml

Zemřel 28. prosince 2021
  • SOCDEM
  • Brandýs nad Labem-Stará Boleslav
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2013 11:45:05 - Lannes

Huml:Lessy versus Červíček

Pro mě je to celkem jasné. Když si někdo i nevědomky koupí kradenou věc, musí ji bez jakékoli náhrady vrátit původnímu majiteli. Nebo se mýlím?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.12.2013 7:41:14 - Mgr. Stanislav Huml
Mýlíte. Nejsme v režimu trestního práva. Tady nikdo nic nekupoval a do funkce byl někým kompetentním ustanoven policista, který své místo opustil a na jeho místo nastoupil jiný, ani on (Červíček) se nemá kam vrátit. Navíc po dobu víc jak roku rozhodoval jako policejní prezident. To je do určité míry instituce, podobně jaku soudce přijímal mnohá rozhodnutí ať již personální nebo správní. Lessy byl oběť. Správně je vracen zpět do služebního poměru, ale existuje překážka k ustanovení do stejné funkce (je obsazena). Buď přijme funkci ve stejné platové třídě jinde nebo půjde do tzv. záloh. Tak to vidím. Samozřejmě nejlepší by byla dohoda všech zúčastněných. Dobrovolně se věci řeší nejlépe. Tak to vidím.