Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.12.2013 23:22:11 - Maxe

1 závislá činnost = 1 příjem

Dobrý den, co si myslíte o idei, že zvolený poslanec je POVINNEN svým voličům účastnit se práce ve sněmovně/senátu, pracovat aktivně, ale především BÝT PŘÍTOMEN, když je schůze.
Nechápu totiž, jak mohou poslanci být primáři v nemocnici, starostové, .... atd. a současně být poslanci ZA PRAVIDELNÝ PLAT. Co takhle navrhnout, že bude poslanec po dobu volebního období pouze poslancem a místo v původní práci mu bude "drženo" do období, kdy nebude poslancem.
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.12.2013 10:44:33 - Tomio Okamura
Jako vždy jde o míru - jsou starostenská místa třeba v menších obcích kde starostové mají času habaděj - zastupitelstvo je párkrát v roce a drtivá část práce se dá dnes zvládnout odkudkoli.To co je výhodné je být v aktuálním kontaktu se životem obe a občanů. Daleko jinak se dívá na zákon někdo kdo z oprahy a člověk které se s ním potýká v praxi. Starosta, který ma aktuální probléma hledá řešení je pak ideálním oponentem či navrhovatelem zákona, jehož dopady zná z praxe.Jsou země kde je tomu opačně - poslanectví je čestná funkce a každý zastupitel má občanské zaměstnání - a ta výhoda je jasná - jak můžou o řízení země rozhodovat lidé kteří v životě nepracovali a znají svět jen ze stranického sekretariátu, kde jsou celý život přisátí na plný úvazek?A je super když poslanec jde do práce a tam mu jejho spolupracovníci mohou ihned říct do očí - co to toma zase vyvádíte za koniny. Tenhle kontakt s praxí a zpětná vazba  je strašně důležitý - víc než nějaký příjem navíc, který pracovitému člověku nezáviďme.