Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.12.2013 17:44:02 - Luboš K

Ceník stravného na úřadu vlády v souvislosti s hladovějícími dětmi v ČR

Dobrý den, mohl byste zveřejnit ceník prodávaných potravin na úřadu vlády? Podle dostupných informací jsou ceny pro naše soudruhy údajně nižší, než potraviny pro chudé od Armády spásy. Děkuji
Luboš K.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

31.12.2013 16:49:53 - Tomio Okamura
Vůbec netuším jaké ceny mají potraviny úřadu vlády a nemám k nim ani přístup - ale můžeme se optat v rámci interpelací. Proncipielně budou asi nižší protože tak jako restaurace v pralamentu zřejmě jsou komerční služby státních organizací bez zisku. Praují a prodávají tedy jen za nákupku a prokazatelné náklady.  Musím říct, že my jako Úsvit máme v prograsmu aby stát na stejném principu zřídil sít českých pordejen které by pracovaly jen za náklady, bez zisku. jednak by tu byla sít kde by byly trvale nízké ceny potravin i dalšího zboží a zároveň by stát významně ovlivni zaměstnanost - počítáme s tím že by řetězec měl povinnost brát do komise zboží regionálních výrobců a to i těch nejmenších - třeba koláče od babičky nebo džemy ovoce od místního zahrádkáře, domácí klobásky, uzená, nakládané domácí okurky, doma pletené svetry- prostě výrobky od místních lidí. Zpestřilo by to nabídku a zároveň dalo přivýdělek lidem kteří jsou třeba doma bez práce.