RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.01.2014 15:45:02 - gerle

Pane poslanče

říkáte že souhlasíte se vším co Klaus pro republiku udělal.Souhlasíte i s krádeží v přímém přenosu a s amnestií pro největší zloděje?Děkuji za odpověď.Gerle

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.01.2014 9:23:32 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážený pane Gerle,

domnívám se, že „krádeží v přímém přenosu“ myslíte příhodu s takzvaným „chilským perem“. Byl jsem osm let hejtmanem Jihočeského kraje a v této funkci jsem podepsal více významných dokumentů, ať už s partnery z České republiky, tak s partnery ze zahraničí. Bylo při tom vždy zvykem, že psací náčiní, kterým byl dokument podepsán, bylo symbolickou připomínkou té významné události a oba signatáři si je většinou ponechali na památku. To, co veřejnoprávní Česká televize udělala z této příhody, považuji na nevkusné a za důkaz její neúcty k osobě prezidenta. Na Váš druhý dotaz odpovídám tak, že vyhlásit amnestii je ústavním právem prezidenta republiky. Při amnestii, kterou pan prezident Václav Klaus vyhlásil 1. ledna 2013, byli amnestováni lidé, odsouzení za méně významné trestné činy, případně lidé, jejichž kauzy, byť na první pohled velké a závažné, nebyly soudy po mnoho let schopny vyřešit. Při loňské štvanici na pana prezidenta, při které starostové a učitelé odstraňovali jeho obraz  z veřejných místností, jsem mu vyjádřil svou plnou podporu (viz www.janzahradnik.cz).

                                                   

S pozdravem

Jan Zahradník