Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.01.2014 15:39:56 - doby

budoucí složení vlády

Vy se dozvídáte budoucí složení vlády za ČSSD, kdy se jej ale dozvíme my? Co je to za zvyk informovat o všem občany jako poslední? Bojíte se snad naší reakce či co? Proč Lidovci jména zveřejnit mohli a vy a ANO děláte takové tajnosti? Přijde vám to fér vůči nám, téměř půl roku po volbách? A poslední dotaz, co říkáte na včerejší rozsudek ÚS V kauze Rath?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

04.01.2014 16:44:11 - Ing. Jiří Petrů
 Mohu vás ubezpečit, že ani já nemám detailní informace o složení vlády. ÚVV ČSSD pověřil vyjednáváním o budoucí vládě tým v čele s předsedou strany Bohuslavem Sobotkou. Je plně v kompetenci tohoto týmu konzultovat průběh s grémiem strany a posléze předložit výsledky orgánům strany. Jsem také přesvědčen, že budoucí premiér má plné právo zvolit si svůj vládní tým, a bylo tomu tak i v minulosti. U trojkoalice to jistě není jednoduché a pokud vidíme i velkou snahu pana prezidenta o jeho vliv na složení vlády, nemá to Bohuslav Sobotka vůbec jednoduché. Na druhou stranu mu nelze upřít odpovědné a státnické jednání jak výběrem členů vlády za ČSSD, tak vyjednáváním s ANO a lidovci i konzultacemi s prezidentem. Vždy je lépe věci dohodnout předem s možnostmi variant, nalézt rozumný kompromis, vyjednat podporu tak, aby následně mohla nová vláda konečně vyvíjet činnost, kterou tato země nezbytně potřebuje a očekává. Zveřejňování různých variant ničemu nepomůže. ČSSD má jako zavedená strana jistě více personálních variant než KDU-ČSL či ANO a nutně musí mít určitý čas na rozhodnutí. Pokud se týká rozhodnutí Ústavního soudu v kauze Davida Ratha, plně toto rozhodnutí respektuji.