Ing. Jiří Petrů

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.01.2014 19:45:50 - VLADIMÍR DEDEK

PROČ..?

Se ČESKO "ubírá??" k demokracii již více jak 23let?! Víte ,pane poslanče ,mě je 67let zažil jsem před LISTOPADEM dost příkoří, ale byla to procházka RŮŽOVÝM sadem oproti tomu co jsem od "LISTOPADU?" zažil a dodnes zažívám v tomto ÚŘEDNICKOSOUDNÍM,DIKTÁTORSKÉM,TERORISTICKÉM, ZLODĚJSKÉM a PROLHANÉM českém státě!! Bohužel, v tomto KOCOURKOVĚ stále ještě rozhodují ti, kteří rozhodovali před listopadem a tito červení "odpadlíci "jsou daleko horší těch předlistopadových!! OTÁZKA- netrvá tato přeměna našeho státu v PRÁVNÍ a tím i DEMOKRATICKÝ stát "nějak "dlouho? Mimochodem ,i ČSSD má na tomto svůj velice negativní podíl! Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.01.2014 10:46:52 - Ing. Jiří Petrů

Vážený pane, domnívám se, že mnoho lidí vkládalo na začátku devadesátých let velké naděje na rychlý přechod naši země ke standardní demokracii a normálnímu fungování státu. Bohužel pozornost byla věnována především ekonomickým zájmům a to i před důrazem na efektivní právní prostředí. Naplnilo se to, na co někteří upozorňovali, že část společnosti nebyla po čtyřiceti letech morálně připravena na takové změny. Mnozí přivítali tento chaos jako příležitost urvat pro sebe co nejvíce a zlikvidovat případné konkurenty. Účinná legislativa a vyžadování dodržení elementárních morálních hodnot od všech, kteří na jakékoli úrovni zastupují stát či obce může teprve přinést očekávaný výsledek. Na druhé straně znám poměrně dosti lidí, kteří uchopili změny jako příležitost využít své schopnosti a dovednosti. Je za nimi dnes vidět již dvacetiletá práce, dobře fungující firmy či živnosti. Za působení ve velmi tubulentním právním prostředí, plném různých změn a kotrmelců si zaslouží uznání. Věřím, že postupně bude docházet k zepšení situace a sám mám vůli k tomu podle svých možností přispět.