Ing. Markéta Pekarová Adamová

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • předsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2014 11:29:26 - petr lexa

,,práce" poslance

Nejsem příznivce bulváru, ale jedno je pravda. Poslanecký plat už berete a co jste pro občany udělala? Jste úplně stejná jako všichni politici, naslibovali jste hory doly a teď nic. Nebo, co jste za tu dobu, co jste poslankyní udělala? Při jaké příležitosti jste mluvila s občany? A co celé tři měsíce ve sněmovně za naše peníze děláte? Předem děkuji za odpověď

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.01.2014 7:29:48 - Ing. Markéta Pekarová Adamová
Dobrý den,

děkuji za položení dotazu.

Ustavující schůze Poslanecké sněmovny byla prezidentem republiky svolána na 25. listopadu 2013. V období mezi zvolením do PS a ustavující schůzí ještě nemohou poslanci naplno svůj mandát vykonávat. Mimo zajišťování technických záležitostí, které jsou k výkonu mandátu poslankyně nezbytné, jsem se v té době podrobněji seznamovala se zákonnými opatřeními, které byly schvalovány na druhé schůzi Poslanecké sněmovny.

Co se týče mé práce od ustavující schůze, resp. od složení poslaneckého slibu, největší priorita na půdě PS byla kladena na projednání státního rozpočtu na rok 2014. Jelikož jsem členkou dvou výborů, petičního a sociálního, projednávali jsme, na dohromady čtyřech zasedáních, mimo další body, jednotlivé kapitoly státního rozpočtu. Práce poslance nespočívá pouze v docházení a hlasování na schůzích PS a výborů, ale především v přípravě na jednotlivé body jednání, což zabere i desítky hodin. Co se týče zákonů, prozatím jsem podepsána pod jedním pozměňovacím návrhem k zákonu o státním rozpočtu České republiky na rok 2014. V současné době připravuji svůj vlastní návrh novely zákona o hl. m. Praze.

Váš dotaz směřoval také na komunikaci s voliči. Každé pondělí jsem pro občany k dispozici ve své krajské kanceláři na adrese Malostranské náměstí 5, Praha 1. Poslední návštěvu jsem přijala těsně před Vánoci. Od té doby nikdo z řad občanů neměl o osobní setkání zájem. Pokud je zájem z Vaší strany, ráda Vás ve své kanceláři přijmu. V takovém případě prosím neváhejte kontaktovat mého asistenta Petra Pelce na emailové adrese petr.pelc@top09.cz.
Pevně doufám, že jsem všechny Vaše dotazy zodpověděla a osvětlila možné nejasnosti.

S pozdravem a úctou

Markéta Adamová
poslankyně