Ing. Radim Fiala

  • SPD
  • Olomoucký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.01.2014 9:48:18 - fellow

Imigrační politika

Vážený pane poslanče,
je imigrační politika v současnosti na pořadu dne? Rád bych slyšel, že se tím někdo opravdu zabývá, že někdo vidí nebezpečí, jakou imigranti představují. Ale neslyším to. Jen jednotlivci jako vy se ozývají, což je mi velmi sympatické, zároveň ale vidím neochotu ostatních o tom mluvit. Nebo většina politiků blížící se potíže nevnímá?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.01.2014 14:30:06 - Ing. Radim Fiala
Vážený pane,

jak jsem již uvedl v jednom ze svých blogů, imigranti jsou z pohledu země, který je přijala, přirovnatelní k soli. Sůl je v malém množství nejenom neškodná, nýbrž dokonce i nanejvýš prospěšná. Její nadměrný příjem je však krajně nebezpečnou záležitosti. Nemyslím si, že by většině z naších politiků chyběl elementární zdravý rozum a v Poslanecké sněmovně panoval na toto téma zásadně jiný názor. Obávám se však, že chybí právě ona Vámi zmíněná politická vůle. A nemyslím tím vůli k nějakým radikálním řešením a rozhodnutím, sám nechci nahrazovat menší zlo větším zlem, ale chybí zde elementární vůle uznat, že tato otázka stojí na pořadu dne a nezačneme-li nad ni vést legitimní odbornou diskuzi, může nám vzhledem k otevření hranic s Bulharskem a Rumunskem již v řadu několika málo let přerůst přes hlavu. Ani ten menší problém totiž nezanikne tím, že před ním prostě zavřeme oči.