Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.01.2014 11:52:58 - A.Srbová

zákon o referendum

Nedomníváte se, že byste měl nejen do televize chodit více připraven, ale především lépe si připravit vaše návrhy, které byly označeny za paskvil? A ještě jedna věc, oháníte se příklad z ciziny, ale například z vlastní zkušenosti vím, že Švýcarsko, které je známo přímou demokracií je ale unikátní v řadě dalších věcí, včetně imigrační politiky. Zde není tolik cizinců a získat zde občanství není vůbec snadné, ale u nás? Samí cikáni a čínani, Vietnamci… A například cikáni podpoří všechno, když jim za to někdo něco nabídne a už vidím jak dobrovolně odvádí nějaké odvody, vše si zruší a ještě si vydupou referendum o navýšení minimální mzdy apod,,

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.02.2014 15:50:30 - Tomio Okamura
Pokud jde o imigranty nebo ty, co zbytečně zatěžují sociální systém, pak dlouhodobě prosazujeme něco jako švýcarský model, tedy že občanství by se mělo dávat jen výjimečně: cizinci, co mají práci, ať samozřejmě v klidu pracují, ale není důvod, aby se stávali občany ČR. A co se týče diskuse nad naším návrhem zákona o referendu, tak jsem samozřejmě připravený byl, problém je přece jinde, politici dosavadních stran jako Dienstbier či Pospíšil jsou automaticky zvyklí označit jakýkoliv návrh konkurenční či opoziční strany nebo toho, koho nemají rádi, za paskvil - nejde jim o pravdu, jde jim o politikaření a politické body. Takový je bohužel svět české politiky, ale my v Úsvitu takto jednat nebudeme. Rádi podpoříme i návrhy jiných stran, pakliže budou veřejně prospěšné. A jestli jste si v inkriminované televizní debatě všimnul, v okamžiku, kdy jsem řekl, že náš zákon vychází z návrhu ČSSD, tak Dienstbier suše polknul a došla mu slova, protože se nepřipravil a nevěděl to, takže najednou neměl co říct.