RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.01.2014 16:46:51 - osvald

kongres ODS

Dovolte mi se vrátit ke kongresu, který o víkendu proběhl. Proč jste nepozvali na kongres ODS příznivce strany či bývalé předsedy, ale Langera ano? Jaký vliv má ve straně, že tam byl pozván?! + co říkáte na nové vedení? Fiala je podle mě vzdělaný, ale jako lídry ODS potřebuje silného vůdce, který bude schopen čelit ostatním poslancům, typu Kalousek apod, a to on podle mě nedokáže. Je nevýrazný. A hlavně pokud se nemýlím, do ODS vstoupil teprve po volbách a hned je v jejím čele….to nemáte nikoho, kdo by byl dost důvěryhodný a zároveň nemuselo jít o novou tvář? To už jsou dlouholetí členové natolik odepsaní? Osvald

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

27.01.2014 16:17:07 - RNDr. Jan Zahradník
Vážený pane Osvalde,

o tom, že na kongres ODS nebudou pozváni bývalí předsedové ODS rozhodla Výkonná rada. Přiznám se, že se mi to moc nelíbilo, pokud bych do toho mohl mluvit, tak bych byl pro pozvání všech tří bývalých předsedů. Nestalo se to, ale na průběh kongresu jejich neúčast negativní vliv neměla. Pana Ivana Langera jsem na kongresu potkal. Ivan Langer tam byl v pozici hosta za akademii CEVRO. O jeho vlivu v ODS nevím, v poslaneckém klubu určitě žádný vliv nemá.

Jsem rád, že prof. Petr Fiala dostal od kongresu silný mandát. S Vaším míněním na něj nesouhlasím, zažil jsem kromě jeho kongresového projevu i jeho projevy ve sněmovně a byly výborné, věcné, rétoricky dobře přednesené a zajímavé. V mnoha ohledech jiné, než projevy pana poslance Kalouska, kterého zmiňujete.

O tom, že dlouholetí členové nejsou odepsáni, svědčí můj případ. Jsem v ODS od roku 1991 a vždy jsem byl jejími členy i regionálním vedením vyzýván, abych kandidoval ve volbách a ODS pomohl. Tak se stalo mimo jiné i v loňských volbách.

Jan Zahradník