Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.01.2014 18:22:01 - McBen

Osnovy na školách

Dobrý den paní poslankyně,
mám dotaz:
nebylo by lepší zase zavést v našich školách osnovy - tj závazný předpis toho, co se má v kterém předmětě či ročníku vyučovat? V současnosti zavedené ŠVP a RVP učitele otravují a zdržují, každý nakonec tvoří ´něco jako osnovy´ sám, na koleně. Stejně předměty jako angličtina se učí podle učebnic, a tu má většinou i každá třída na škole jinou. Osnovy by měly být minimalistické a dát tak škole prostor pro vlastní aktivitu.
Co si o tom myslíte? Děkuji za odpověď.
M. Čapková, Brno

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.02.2014 15:00:44 - Doc. RNDr. Anna Putnová, Ph. D. MBA
 Vážená paní Čápková,
k dalším změnám v obsahu a rozsahu učiva na školách bych nesahala. Za nejdůležitější považuji stabilní a předvídatelné prostředí. RVP dávají školám dostatek prostoru se profilovat, stejně jako učitelům prostřednictvím ŠVP. Troufám si říct, že v budoucnu budou tyto plány ještě propracovanější, koneckonců ještě není tato praxe funkční ani 10 let. Ještě je třeba dodat, že ŠVP nemají sloužit k tomu, aby každá třída ve škole měla jiné učebnice. To nepovažuji - bez závažných důvodů - za dobrý a úspěšný vzdělávací program školy.
Zdraví
Anna Putnová