Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2014 11:42:12 - roxy

nekvalifikovaní učitelé

Dobrý den pane Chládku, byla jsem upozorněna, že můj dotaz z 1.2. není dotazem. Opravuji toto a ptám se , zda uvažujete učitelům s letitou praxí (20 let a více) a věkem nad 45 let uznat kvalifikaci, tak jak to bylo dříve zamýšleno. Mluvím z vlastní zkušenosti. Další studium není možné z nedostatku míst na vhodných dálkových studiích, samozřejmě jsou studia soukromá, která jsou pro leckoho finančně nedostupná. Bohužel se nebere ohled na fyzickou a psychickou stránku člověka. Toto se samozřejmě netýká mladších generací bez kvalifikace a praxe, pokud mluvím cíleně o mš, nelze opomenout i zkušenosti s výchovou vlastních dětí. Jakou budou mít tito starší učitelé možnost uplatnit se v jiném oboru ? Doufám a věřím ve vaše pozitivní změny a přeji hodně úspěchů v nové funkci.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.02.2014 16:13:29 - Marcel Chládek
Dobrý den, moc Vám děkuji za přání a podporu. Co se týče nekvalifikovaných učitelů, již před časem jsem upozorňoval, že to může představovat obrovský problém. Zatímco na některých školách je jich minimum, na jiných jich může být mnohem více, což může zkomplikovat škole situaci. Myslím, že se jedná o zanedbaný problém, který dřívější reprezentace ministerstva školství pouze valily před sebou jako balvan. Určitě se tímto problémem hodlám vážně zabývat.