Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.02.2014 21:20:46 - Wally

Co takhle primárně řešit ožebračování lidí justičně.exekutorskou mafií?

Nebo v tom kšeftu jedete taky?
Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.02.2014 16:06:48 - Petr Cvalín

Dobré odpoledne.


Mohu říci s klidným svědomím, že KSČM v tomto kšeftu nejede.

Komunistická strana Čech a Moravy v žádném případě nesouhlasí s tím, aby byl výkon státní moci zprostředkováván pomocí privátních exekutorů. Protože tímto se narušuje státní moc.
Tady jde hlavně o to, aby byly ochráněny zájmy věřitelů. Dlužníkům nesmí být odebírány věci, které jim nepatří. Dále musí být omezená práva soukromých exekutorů, kteří například zabírají věci, které jsou o mnoho dražší, než je celý dluh. Není možné, aby někdo měl například dluh 40 000 Kč u nebankovní instituce, tyto půjčené finance nesplácel, a soukromí exekutoři dlužníkovy sebrali například byt, který má hodnotu 2000 000 Kč.

V České republice je více než jeden milión lidí postiženo exekucí. To je docela dost gigantické číslo. Položme si otázku, zda-li se tento cca 1000 000 lidé zadlužil nezodpovědně anebo zda-li těmto lidem nic jiného nezbývalo. Troufnu si říci, že 90% lidí nic jiného nezbývalo, než se zadlužit. Bohužel. V dnešní době, si mladí lidé a mladé rodiny, kteří chtějí bydlet ve svém domě, vezmou hypotéky, které budou například splácet 50 let. Toto přeci není možné. Od čeho tady máme stát, když se nedokáže postarat o své občany? Mnoho pravicových politiků stále dokola opakuje, že stát není od toho, aby lidem pořád něco dával a neustále jim pomáhal.

Systém v České republice je špatně nastaven. To je fakt, který si musíme přiznat a otevřeně o mezerách v našem systému mluvit.
Lidé, kteří jsou v nouzi a nemají kde bydlet, si půjčí peníze. Problém je ten, když lidé ztratí práci. V tomto případě se ocitnou na ulici? Proboha, kde to žijeme, že lidé trpí existenčními důvody? Není možné, aby lidé žili na ulici. Kde máme sociální bydlení? Právě toto sociální bydlení má pomáhat lidem, kteří potřebují akutní pomoc.

Ještě jedna poznámka. Jak je možné, že soukromí exekutoři mají cizí státní příslušnost? Jak je možné, že hodně pohledávek skupují exekutorské firmy, které například sídlí v Anglii? Takto dlužník zaplatí o mnohem více peněz (náklady) navíc. Jak je možné, že za černou jízdu v tramvaji, kterou neuhradíte, z malé částky naroste dluh až do desetitísíců?
Soukromí exekutoři je lichva posvěcená státem. Je to hnus. V České republice se musí něco změnit, jinak bude čím dál tím více lidí zradikalizováno, ať již do leva či do prava.

Musíme mluvit i o nepopulárních věcech, pokud chceme něčeho dosáhnout a změnit chod našeho státu a systému.



S pozdravem Petr Cvalín