Marcel Chládek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,16. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.02.2014 21:13:07 - Robert Kočí

Nekvalifikovaní učitelé

Vážený pane ministře,
obracím se na Vás s problémem nuceného odchodu nekvalifikovaných učitelů. Máme ve škole kolegu, který je sice dle litery zákona nekvalifikovaný, přesto dle názoru kolegů velmi schopný. Nadmíru spokojeni jsou i samotní žáci a jejich rodiče. Tento kolega se jmenuje Petr Baťa, učí anglický jazyk sedmnáctým rokem na Základní škole Chrudim, Dr. J. Malíka a byl dokonce oceněn titulem Evropský učitel jazyků roku 2013. Jeho žáci vždy dosahují výborných výsledků. Své práci věnuje veškerou svou energii a celou dobu, po kterou pracuje ve školství, se vzdělává, i když mimo půdu pedagogických fakult. Troufám si tvrdit, že svou invencí a množstvím času, který věnuje škole i po oficiální pracovní době je pro školu nepostradatelný. Na druhou stranu znám i učitele tzv. kvalifikované, kteří by raději učit vůbec neměli. Chtěl bych se Vás zeptat, jestli plánujete zabývat se problémem lidí jako je pan Baťa? Děkuji za odpověď.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.02.2014 10:20:22 - Marcel Chládek
Dobrý den, pane Kočí, děkuji za dotaz. Již jsem zde na tuto otázku odpovídal, proto jen stručně - určitě se tímto problémem hodlám zabývat.