RNDr. Jan Zahradník

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.02.2014 14:09:50 - princezna_sisi

nezaměstnanost

Pane poslanče, moc vám fandím a doufám, že se ODS vzchopí, i když zatím to moc nevypadá a ANO vás pěkně válcuje :) Ale k dotazu. V ČR je nejvyšší nezaměstnanost a jako opozice přirozeně kritizujte záměry nové vlády. Co jste ale pro její snížení udělala za 7 let vlády vy? A myslíte si, že jste se v minulém volebním období chovali tak, jak nyní hlásáte? Vždyť kolikrát jste zvedli daně a co boji proti schwac systému? Děkuji za odpověď, jelikož od vaše předsedy se ji obyčejný občan nedočká....

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2014 12:36:50 - RNDr. Jan Zahradník
 Vážená paní princezno_sisi,

především Vám děkuji za Vaši podporu. Spolu s Vámi věřím, že pro ODS opět přijdou lepší časy. Teď si ale musíme odpykat trest za naše hříchy tím, že budeme v opozici. Souhlasím s Vámi, že některé kroky vlády Petra Nečase mají podíl na této vysoké míře nezaměstnanosti. Zrovna zvyšování daní nebo odmítnutí schwarz systému považuji za škodlivé. Podle mého názoru právě pružnost a širokost nabídky pracovních míst může přinést mnoho dobrého. Stejně užitečné mohou být různé částečné úvazky, pružná pracovní doba, rozšíření možnosti uzavírat dohody o provedení práce nebo daňové úlevy pro ty podnikatele, kteří nabízejí práci dlouhodobě nezaměstnaným. Rodičům malých dětí také může pomoci podpora alternativních forem péče.

Co naopak nepomáhá, je stálé zvyšování sociálních dávek, omezování paušálů živnostníků nebo zvyšování minimální mzdy. ODS již v minulém roce prosadila celou řadu opatření na podporu vzniku nových pracovních míst, ta však byla vzápětí zamítnuta levicovým Senátem.

Srdečně zdraví

Jan Zahradník